Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/0/e/d/blauwputinconcert.be/httpd.www/misc/typo3/phar-stream-wrapper/src/PharStreamWrapper.php on line 479 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/0/e/d/blauwputinconcert.be/httpd.www/sites/all/modules/contrib/elysia_cron/elysia_cron.module on line 961 Dubbelconcert : Stoomboot + De Held | BLIC - Blauwput in concert

Dubbelconcert : Stoomboot + De Held

×

Error message

  • Warning: ini_set(): Headers already sent. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_settings_initialize() (line 819 of /customers/0/e/d/blauwputinconcert.be/httpd.www/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: session_name(): Cannot change session name when headers already sent in drupal_settings_initialize() (line 831 of /customers/0/e/d/blauwputinconcert.be/httpd.www/includes/bootstrap.inc).
18/02/2017

Op Zaterdag 18/02/2017 om 20 u organiseerden we volgend dubbelconcert,

Niels Boutsen, alias "Stoomboot" en Leuvenaar, schrijft schitterende Nederlandstalige liedjes. Alsof hij kleinkunst nieuw leven wil inblazen. En dat lukt. De radio houdt van Stoomboot, Vlaanderen en Nederland houden van Stoomboot en songs als ‘Nina’, ‘Spanjaard’, ‘Wolkenkrabbers’ en ‘Moe’ scoren goed. Ontroerend is zijn versie van de Vanuytsel-klassieker ‘Zotte Morgen’.
Live speelde de ex-winnaar van de Nekka-wedstrijd de voorbije jaren in duo, trio of solo. In cc’s, op feesten en festivals, en … overal waar ze hem een podium onder de voeten schoven.
Zoals op de Boterhammen, Dranouter, Gentse Feesten en in illustere dorpjes van de Schelde tot het hoge Friesland.
Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overge­nomen, dan is het Stoomboot alias Niels Boutsen. 

Jo Jacobs had een half mensenleven nodig om zijn debuut De held(2012) te maken. Maar toen stond het er ook wel.
Volgens de pers maakte De Held het perfecte debuut (De Morgen) met een aangename soberheid en openheid (Humo), een intrigerende groeiplaat (De Standaard) van een talent dat eenieders luisterend oor verdient (Knack).
Waarna Jacobs over ging tot de orde van de dag en nog een plaat maakte. 'Alcatraz' (2015) is de verre neef van 'De held'. Er zijn duidelijke familietrekken, maar er zijn duidelijk ook nieuwe bloedlijnen.
De hoofdmoot van 'Alcatraz' werd in - amper - zes weken opgenomen door De Held zelf. Thuis in de woonkamer, op zijn eiland, zijn Alcatraz. Dat zorgt voor eenheid en spontaniteit. Met veel oog voor detail. Dat zorgt voor speelsheid.
Wouter Van Belle liet er zijn van ervaring en vakmanschap bulkende vingers nog eens overgaan.
Karel De Backer voegde drums toe, en klaar was 'Alcatraz'.
Samenstelling : Jo Jacobs (zang, gitaar) ,Arnout Hellof  (drums) Moreno Claes (bas) Elke Smeets (zang)